Jean-Marie Bogaert geen lijsttrekker voor N-VA in Brugge

Redactie KW

VIDEO UPDATE – Jean-Marie Bogaert zal de N-VA lijst in Brugge niet trekken volgend jaar. Dat liet de voorzitter van de partij vandaag weten op een persconferentie. Wie de lijst dan wel aanvoert, wordt pas begin volgend jaar bekend gemaakt.

De N-VA stapt in Brugge, net zoals in de meeste andere gemeenten, dus alleen naar de gemeenteraadsverkiezingen. Ook hier wordt het kartel met CD&V stopgezet. Grote afwezig op de persconferentie van N-VA Brugge vanmorgen was schepen voor toerisme Jean-Marie Bogaert. Maar daar moeten we niks achter zoeken, zegt Bogaert zelf. De voorzitter van N-VA ontkent dat de partij Jean-Marie Bogaert liever kwijt dan rijk is. ” ‘t Is wel zo dat we met een vernieuwde lijst zullen komen. Het is zeer waarschijnlijk dat hij geen lijsttrekker zal zijn. Maar er is nog niks beslist.”, zegt Tijl Waelput.

Geen overstap

N-VA rekent op de steun van Bogaert, maar welk plaats hij straks op de lijst krijgt, daar wil men nog niks over kwijt. Bogaert zelf denkt nog niet aan stoppen en wil graag weer opkomen voor N-VA. Geruchten dat hij zou overstappen naar de CD&V, ontkent hij met klem. “Daar is geen sprake van. Ik heb wel altijd goed samengewerkt met de kartelpartner CD&V en ook met de andere partijen. “

Speculaties

Uiteraard wordt nu al druk gespeculeerd over wie de N-VA lijst dan wel zal aanvoeren. Er circuleren allerlei namen, ook die Pol Van Den Driessche, tot vorig jaar CD&V senator en ooit gemeenteraadslid voor de Volksunie in Brugge en Frank Vanhecke, ex- Vlaams Belang. Begin volgend jaar worden de eerste namen bekendgemaakt.

Jean-Marie Bogaert geen lijsttrekker voor N-VA in Brugge

Bekijk hier de reportage

(ND/AD)

Meer vanavond in het Focusnieuws. Vanaf 18.00 u.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier