Jean-Claude Villez legt de eed af in Lendeleedse gemeenteraad

X © Frank Meurisse
Redactie KW

Hij volgt daarmee Nils Van Synghel op, die ontslag nam omdat hij verhuist naar Deerlijk. N-VA is uiteraard tevreden dat ze nu weer drie zetels heeft in plaats van twee.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 behaalde de N-VA nochtans vier zetels. Al na enkele maanden stapte Mieke Hautekeete op en kwam Nils Van Synghel in de plaats. Toen verliet kopman Vincent Kint het N-VA-schip, hij zetelt sindsdien als onafhankelijke. Nils Van Synghel volgde zijn voorbeeld en zetelde eveneens als onafhankelijke. Daardoor had de N-VA maar twee zetels meer.

Jean-Claude Villez is 52 jaar, woont in de Oudstrijderslaan en is de vader van Elène. Jean-Claude is een van de medestichters van de lokale N-VA-afdeling.

Burgemeester Carine Dewaele (CD&V) schetste even wie Jean-Claude is. “Je bracht jouw jeugd door in Lendelede, trok dan naar Izegem, maar keerde terug naar Lendelede. Ik denk dat jij je vooral zult focussen op thema’s als jeugd en cultuur. Je zult je ook onmiddellijk thuis voelen, als een ‘vis’ in het water.”

Waarmee de burgemeester meteen verwees naar de roepnaam van Jean-Claude. In volksmond noemen ze hem ‘Vis’, met een hoofdletter welteverstaan. (IB)

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Izegem, van vrijdag 6 mei 2016.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier