Janna Rommel-Opstaele trekt lijst Open VLD in Middelkerke

Redactie KW

Het hing al in de lucht, maar nu is het officieel: niet de huidige burgemeester Michel Landuyt trekt in Middelkerke de Open VLD-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen, maar wel eerste schepen Janna Rommel-Opstaele. Ze gaat hiermee voluit voor de burgemeesterssjerp.

Janna Rommel-Opstaele (54) behaalde tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 vanop de tweede plaats bij Open VLD meer stemmen dan lijsttrekker Michel Landuyt. Na overleg werd ze eerste schepen en Michel Landuyt bleef burgemeester in Middelkerke.

Voor 2012 liggen de kaarten anders, want Janna trekt zelf de lijst van haar partij en gaat voor het burgemeesterschap. Via haar bevoegdheden, niet de minste, slaagde ze er tijdens deze legislatuur in enkele grote projecten te realiseren. “Dankzij de medewerking van de burgemeester en het schepencollege heb ik mijn stempel op de gemeente kunnen drukken”, aldus een glunderende Janna die een burgemeester voor iedereen wil zijn.

Nadat vorige week Tom Dedecker zijn ontslag bij Open VLD aankondigde, en nu de bekendmaking van de Open VLD-lijst, zijn de verkiezingen in Middelkerke duidelijk op gang getrokken.

(PBM/LIN)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, edities De Zeewacht en Het Wekelijks Nieuws Kust

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier