Jan Stevens en Karlos Callens: gedreven politici én duivenmelkers

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Zondag prijken Jan Stevens en Karlos Callens, respectievelijk burgemeester van Wielsbeke en Ardooie, op de kieslijsten. Maar naast de politiek delen de twee nog een andere passie: de duivensport.

Jan Stevens (CD&V) staat op de 19de plaats voor het Vlaams parlement, zijn Ardooise collega prijkt dan weer op de derde plaats van de Europese lijst. Allebei zijn ze met hart en ziel burgemeester van hun eigen gemeente, maar stoom aflaten doen ze op dezelfde manier: in hun duiventil.

“We zijn allebei al van jongsaf aan met duiven bezig”, zegt Karlos Callens. “We erfden de microbe van onze vader en kunnen echt niet zonder onze passie.”

Elke dag spenderen beide burgervaders enkele uren tussen hun gevederde vrienden. “En ik heb het geluk dat mijn echtgenote me daarbij helpt”, glimlacht Karlos.

Ook Jan geniet van de verpozing tussen de duiven. “Daar is de politiek ver weg. Het is mijn ultieme ontspanning.” Karlos Callens kan enkel instemmen. “Mijn duiven zorgen voor een speciaal wereldje, want daar vergeet ik alles. Zonder mijn duiven zou ik misschien nooit zo lang politicus geweest zijn.”

De burgemeesters zien ook gelijkenissen met de politiek. “In beide werelden heerst jaloezie”, aldus Jan. “Maar eenmaal buiten de krijtlijnen van de duivensport of politiek zijn we weer de beste vrienden.” Karlos vult aan: “En als je succes wil hebben, moet je hard werken. Enkel zo raak je ergens.”

(PVH)

Lees hierover meer in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier