Jan de Keyser legt eed af als burgemeester van Oostkamp

19/04/17 om 19:57 - Bijgewerkt om 19:56

Luc Vanparys legt op 30 april zijn ambt neer, maar blijft actief als gemeenteraadslid.

Jan de Keyser legt eed af als burgemeester van Oostkamp

Op woensdag 19 april legde eerste schepen Jan de Keyser bij gouverneur Carl Decaluwé de eed af als nieuwe burgemeester in opvolging van Luc Vanparys, die op 30 april zijn ambt neerlegt en verder actief blijft in de gemeenteraad. Jan de Keyser is geboren in Deinze op 29 augustus 1965. Hij is landbouweconoom en directiekaderlid bij BNP-Paribas-Fortis. Hij trouwde in 1989 met Karine Standaert (49) en heeft twee zonen: Arthur (21) en Viktor (19). Het gezin woont in de Leegtestraat in Ruddervoorde.

"Politiek heeft mij altijd geboeid", vertelt de kersverse burgemeester."Het is vanuit een heel positief verlangen dat ik deze verantwoordelijkheid opneem. Na twintig jaar actief met gemeentepolitiek bezig te zijn, eerst 10 jaar als voorzitter van de CVP en OCMW-raadslid, daarna 10 jaar als schepen van o.a. financiën, economie en brandweer. Ik heb dus 20 jaar politieke ervaring op de teller om de nieuwe uitdaging aan te gaan."

(PH)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!