Izegems burgemeester Bert Maertens: “Veel voorstellen van oppositie doen we al”

Burgemeester Bert Maertens. © Frank Meurisse
Redactie KW

Burgemeester Bert Maertens (N-VA) reageert op het 31 puntenplan van oppositiepartijen Groen, CD&V en Open VLD. “We hebben altijd beloofd om goeie voorstellen van de oppositie te steunen en dat zullen we nu ook doen”, zegt hij. “Maar veel van hun punten doen we nu al.”

Bert Maertens stelt met plezier vast dat de oppositiepartijen het stadsbudget voor 2017 tot 2019 aangrijpen om enkele positieve voorstellen te lanceren. “We zijn dan ook bereid om die te onderzoeken op haalbaarheid én betaalbaarheid”, zegt hij. “Vooral de invoering van de mantelzorgpremie, het voorzien van AED-toestellen en een visieplan over de toekomst van onze kerkgebouwen zijn interessant.”

Ik wil er echter op wijzen dat heel wat van de voorstellen van de oppositie al gerealiseerd, in uitvoering of gepland zijn voor 2017 of de komende jaren. De zogenaamde Grote Kuis in de stad bestaat al in de vorm van de zwerfvuilactie en vanaf 2017 belonen we ook de straten die hun buurt net houden met een buurtfeestcheque.”

“De drugsproblematiek in Izegem pakken we aan met het flexteam van de politie en we hebben een werkgroep opgericht”

Het e-loket waarbij je documenten thuis kan printen, is in volle uitbouw, klinkt het. “Het onthaal van de sportdienst wordt in 2017 verbouwd tot een functioneel loket en de drugproblematiek in Izegem wordt duidelijk aangepakt: het flexteam van de politie spoort dealers op en pakt ze aan. Enkele maanden geleden is er ook nog een werkgroep drug- en alcoholpreventie opgestart.”

Geert Leenknecht (Open VLD), Peter Defreyne (CD&V), Filip Lombaert (Groen) en ere-burgemeester Gerda Mylle (CD&V).
Geert Leenknecht (Open VLD), Peter Defreyne (CD&V), Filip Lombaert (Groen) en ere-burgemeester Gerda Mylle (CD&V).© SD

Burgemeester Bert Maertens benadrukt dat er al een jaarlijks budget voor de heraanleg van voetpaden is. “Dat staat zelfs letterlijk in het budget. We voorzien ook een bedrag voor de verfraaiing van de stadsparkings, zoals de oppositie vraagt. Metandere woorden: heel veel van de 31 punten van de oppositie zijn al langer door ons uitgewerkt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier