Inwoners Mesen zijn nog niet zeker van verkiezingen op 14 oktober

© Kristof Veramme. (Foto EF)
Redactie KW

Het is nog niet zeker dat de Mesense burgers naar de stembus kunnen trekken op 14 oktober. Oppositielid Kristof Veramme (MDM) vreest dat hij geen lijst zal kunnen samenstellen.

In Mesen werd de kaap van 1.000 inwoners overschreden. Daardoor wordt het aantal gemeenteraadsleden opgetrokken van zeven naar negen. “Het zal moeilijk zijn om een lijst van negen mensen samen te stellen”, vertelt Kristof Veramme (42) die momenteel als enige oppositielid zetelt voor MDM. “Nu wonen we al met drie raadsleden op 50 meter van elkaar. Ik hoop dat ik alsnog een lijst kan vormen, want ik heb zin om door te gaan in de gemeentepolitiek. Ik merk trouwens dat de inwoners tevreden zijn van de oppositie”, aldus de landbouwer en mecanicien.

Burgemeester Sandy Evrard (MLM) zou het jammer vinden mocht er geen tweede partij zijn in Mesen. “Voor de democratie is het beter dat er oppositie is. Er heerst een goeie verstandhouding met Kristof en als hij geen lijst rondkrijgt dan wil ik hem wel een voorstel doen om te zetelen als oppositielid, maar dat moet ik eerst bespreken met hem.”

Problemen met lijstvorming heeft Evrard niet. “Onze lijst is al rond. We kozen bewust voor meer vrouwen dan mannen en voerden ook een verjongingskuur door. Ik word 49 in mei, verder zijn er nog twee leden ouder dan 65. De rest is allemaal jonger dan 40. Ik ben 24 jaar politiek actief en wil nog twee legislaturen verdergaan, daarom is het nodig dat er jonge mensen klaarstaan”, aldus de burgemeester.

(AP)