‘Ingemetselde’ flitspaal tegen eind april weg uit haar benarde positie

Redactie KW

De flitspaal aan de Gullegemsestraat in Sint-Eloois-Winkel staat al sinds juni vorig jaar als het ware ‘ingemetseld’ door bouwwerken aan een appartement. Een voor de lens uitspringend balkon maakt de paal onbruikbaar. Maar de flitspaal verplaatsen blijkt rapper gezegd dan gedaan.

Greet Claeys (SP.A-Groen) kaartte de situatie aan op de gemeenteraadszitting van donderdag 12 maart. “We zijn nu al bijna negen maanden verder, en die paal staat daar nog steeds. Wanneer komt er een oplossing ?” “Na onze eindejaarsrondgang met de lokale politie hebben wij het voorstel geformuleerd om de paal te laten verplaatsen tot net naast de oprit van het appartementsgebouw in kwestie”, antwoordde burgemeester Bart Dochy (CD&V-VD). “Maar twee weken geleden kregen we signalen dat het voorstel niet was aanvaard, omdat de paal te dicht bij een lichte bocht zou staan. Maar we blijven bij ons standpunt, dus kan het nog wel een tijdje duren eer er een oplossing is. Op zich niet zo erg, want we zijn toch wel een beetje achterover gevallen van de kostprijs van zo’n verplaatsing : 10.000 euro alsjeblieft, dat betalen we niet, zelfs als komt het geld het uit Verkeersboetefonds. Gelukkig stellen we vast dat die prijs blijkbaar daalt naarmate de tijd verstrijkt….”, glimlachte de burgemeester. “Maar hoe dan ook gaat de paal op haar huidige plaats weg tegen eind april, want dan moeten de nieuwe voetpaden worden gelegd. Als er tegen dan nog geen oplossing is, dan gaan we de flitspaal gewoon afbreken en opbergen tot betere tijden.”

Nieuwe OCMW-raadsleden

De gemeenteraad bevestigde de ook de verkiezing van twee nieuwe OCMW-raadsleden : Marc Vandamme komt in de plaats van Katelijn Van Isacker, die gemeenteraadslid werd, en Bert Selschotter krijgt het zitje van Tim Decock, die ontslag nam. Marc legde meteen na de zitting de eed af bij Bart Dochy, in zijn hoedanigheid van voorzitter van de gemeenteraad, en gemeentesecretaris Geert Demeyere. Bert is momenteel op skivakantie en zal de eed afleggen op de eerstvolgende OCMW-raadszitting. (JRE)

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode edities Roeselare en Izegem, van vrijdag 20 maart 2015.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier