Ingelmunsterse gemeenteraad twee keer geschorst : agendapunt over buitenschoolse opvang verworpen

Redactie KW

Bij het agendapunt over de buitenschoolse kinderopvang en het kostenplaatje daarvan ontstond er een hevige discussie, die resulteerde in twee keer een schorsing. Het punt werd uiteindelijk ook niet goedgekeurd.

Dinsdagavond 27 januari kwam de gemeenteraad bijeen. Er stonden maar twee agendapunten op de dagorde en één bijkomend punt van de CD&V-oppositie rond een gestelde vraag. Aansluitend was er een receptie voorzien. Iedereen dacht dat deze dagorde heel snel afgehandeld zou worden, Maar de poppen gingen aan het dansen toen Yves Vercruysse (CD&V) de verdaging vroeg van het agendapunt rond de buitenschoolse kinderopvang. “Eerst willen wij duidelijk vernemen wat dit allemaal zal kosten. Gemeenteraadsvoorzitter Dirk Debaere (N-VA) wou daar niet direct iets van weten, en stelde na het nodige overleg dat het punt toch zou worden behandeld. Wat felle tegenwind kreeg van Yves Vercruysse en zorgde voor een tweede schorsing.

Verworpen

Maar ook nu weer zei de voorzitter dat er toch zou worden gestemd, en die stemming zorgde toch wel voor een verrassing : aangezien drie leden van de meerderheid in de CVBA van de Buitenschoolse Kinderopvang zetelen, mochten die niet meestemmen. Waardoor het acht tegen tien werd en het de eerste keer was dat de CD&V-oppositie een punt van de meerderheid kon wegstemmen. Burgemeester Kurt Windels (De Brug) zei nadien dat dit agendapunt één dag eerder al was goedgekeurd in de OCMW-raad, zodat men vanuit het OCMW de bijdrage toch zal kunnen betalen.

Op het einde van de raadszitting werden enkele raadsleden gehuldigd voor 25 en 20 jaar inzet. Daarbij zorgde schepen Wilfried Vanacker (De Brug) nog voor een hevige woordenaanval tegenover Yves Vercruysse, die zich omdraaide, zijn bloemen op de raadstafel legde en vertrok. Zelfs even aandringen van ons om op de foto te staan, hielp niet. (PADI)

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier