Ingelmunster: SP.A kan beslissen wie burgemeester wordt

Redactie KW

Alle stemmen zijn geteld: zowel De Brug als CD&V halen tien zetels, maar CD&V wint zeer nipt. SP.A/Groen haalt één zitje. Momenteel voert SP.A/Groen met beide partijen gesprekken.

CD&V heeft 44,79 procent. De Brug heeft 43,47 procent.

SP.A/Groen heeft 10,7 procent.

Zowel De Brug als CD&V halen tien zetels en SP.A/Groen klokt op één zitje af. Dat zou betekenen dat het rood-groene kartel kan beslissen wie aan de macht komt.

Kurt Windels (De Brug) is stemmenkampioen met 1.519 voorkeurstemmen. Burgemeester Yves Vercruysse (CD&V) haalde 1.487 voorkeurstemmen binnen.

SP.A licht ontgoocheld

SP.A-Groen had in 2006 één zetel en die blijven ze behouden, alhoewel ze door hun vernieuwd bestuur, verjonging en sterke campagne toch hoopten op meer. Voorzitter Enigo Vandendriessche van SP.A-Groen zat al in vergadering, waardoor secretaris Dries Couckuyt een eerste reactie gaf : “We hoopten natuurlijk op meer. We deden zoveel moeite. We hoopten dat we beloond gingen worden door de kiezer. Eén zetel kan je geen overwinning noemen. Integendeel, het is een lichte vorm van ontgoocheling. Voor zover ik vernam zaten we heel dicht bij een tweede zetel, maar toch is dat niet gelukt.”

Aangezien CD&V en De Brug ‘slechts’ tien zetels hebben, zal SP.A-Groen ongetwijfeld gevraagd worden om mee te besturen. “We gaan dat bespreken met ons bestuur. Uiteindelijk zijn we toch niet de winnaars van deze verkiezingen. We gaan wel op iedere uitnodiging ingaan”, besluit Dries Couckuyt.

De Brug: heel tevreden

Kurt Windels en zijn partij De Brug behaalden tien zetels. Dat zijn er vier meer dan in 2006. “De zijn heel tevreden”, zegt hij aan de telefoon. “We kijken nu vooral wat nu mogelijk is, maar we gaan niet voorbarig zijn. We gaan kijken wat er kan, alles ligt nog open hé. We gaan dat rustig bekijken. De groep is wel heel enthousiast door het behaalde resultaat”, besluit hij.

(PVH/PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier