Ingelmunster heeft een nieuwe burgemeester (voor één dag)

Tom Wylin legde de eed af als burgemeester van één dag © FODI
Redactie KW

Burgemeester Kurt Windels stond vrijdag voor één dag zijn sjerp af aan Tom Wylin, die daar een mooi bedrag voor het goeie doel voor over had.

In december betaalde Tom Wylin uit Ingelmunster 255 euro uit eigen zak om één dag de sjerp van burgemeester Kurt Windels te mogen dragen en als burgemeester van Ingelmunster te mogen fungeren. Dit bedrag werd overgemaakt aan Studio Kontrabas, die de opbrengst schonk aan Music For Life en het Kinderkankerfonds. Vandaag – vrijdag 8 januari – is het dé dag van Tom.

Tom Wylin zat het schepencollege voor. Iedereen luisterde aandachtig.
Tom Wylin zat het schepencollege voor. Iedereen luisterde aandachtig.© FODI

Na een stevig ontbijt bij burgemeester Kurt Windels reden Kurt en Tom – met de fiets – naar het gemeentehuis, waar Tom – bij Dirk Debaere (voorzitter van de gemeenteraad) – de eed als burgemeester aflegde en nadien de burgemeestersjerp mocht aandoen. Daarna was er schepencollege, waarin Tom zijn visie over het beleid van de voorbije drie jaar meegaf en ook twee nieuwe standpunten voor de toekomst voorlegde, natuurlijk met een ludieke noot erin verweven.

Op stap op de wekelijkse markt en even halt houden bij Marc Meurisse en Freddy Clinckemaillie.
Op stap op de wekelijkse markt en even halt houden bij Marc Meurisse en Freddy Clinckemaillie.© FODI

De nieuwe burgemeester Tom ging ook, samen met zijn voorganger, eens langs op de wekelijkse markt en eveneens in enkele drankgelegenheden in het centrum. In de namiddag staat nog een receptie voor het gemeentepersoneel op de agenda, gevolgd door een afsluiter in Jeugdhuis Kontrabas.

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier