Infrax licht afwatering in verkaveling Leysafortstraat toe op gemeenteraad

© (Foto KD)
Redactie KW

Nadat in de vorige gemeenteraad commotie ontstond over de afwatering van de nieuwe verkaveling van Durabrik in de Leysafortstraat, waarbij gemeenteraadslid Brand Perneel en schepen van openbare werken Jos Goethals elkaar verbaal zowaar probeerden neer te sabelen, vond het schepencollege het opportuun om de situatie voor eens en voor altijd duidelijk uit te leggen voor alle gemeenteraadsleden.

Op de gemeenteraad van maandagavond kwam Koen Demeester, projectingenieur bij Infrax toelichten hoe de afwatering precies in elkaar zit. “Er werd in het ontwerp van de afwatering rekening gehouden met de Vlaremwetgeving en de gewestelijke stedenbouwkundige verordening. Verder werd de verplichting om 250m³/ha water te kunnen bufferen voor deze verkaveling nog verstrengd door de gemeente.”

Infrax kon de gemeenteraadsleden gerust stellen dat er door de verkaveling geen wateroverlast in het centrum zal veroorzaakt worden, de inwoners van Lichtervelde kunnen op beide oren slapen. Na de verhelderende uiteenzetting stak gemeenteraadslid Brand Perneel toch nog van wal met een goed voorbereid en vooral zeer uitgebreid betoog, wat verschillende raadsleden zelfs even schijnbaar deed indommelen.

Gelukkig bleef de vertegenwoordiger van Infrax wel alert genoeg om raadslid Perneel gerust te stellen, waarna de burgemeester hem bedankte en het punt wou afsluiten. Brand Perneel probeerde nog even tussen te komen met de opmerking dat N-VA dit zeker anders aangepakt zou hebben, maar een eventueel nieuw betoog werd direct door burgemeester Ria Pattyn in de kiem gesmoord, want die vond het na zeker drie kwartier hoog tijd om over te gaan tot de rest van de agenda.

(JVD – Foto KD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier