Indrukwekkend afscheidsfeest voor burgemeester Luc Martens van Roeselare

Luc Martens met zijn partner Chantal Van Audenhove en zijn familie. © STEFAAN BEEL
Jos Remaut

Zo’n vijfhonderd genodigden waren vrijdagavond aanwezig in het Fabriekspand, voor een uitgebreide huldeavond in theaterstijl, met in de hoofdrol… Luc Martens himself.

In die grote hoofdstukken werd teruggeblikt op de hele loopbaan van Luc Martens : in het onderwijs, als Vlaams minister van cultuur, gezin en welzijn, en als burgemeester van Roeselare. Wetstraatjournalist Guy Tegenbos interviewde in elk van deze bedrijven een trio representatieve personen. Tussendoor zorgde Armand Schreurs met zijn poppenkast telkens voor een ludiek maar vooral raak intermezzo.

Gastspreker van de avond was Vlaams minister Hilde Crevits, waarna ook Kris Declercq, de nieuwe burgemeester van Roeselare, nog aan het woord kwam en vertelde hoe Luc Martens zijn grote inspirator was geweest om de politiek te bedrijven.

Tot slot kwam Luc Martens zelf op het podium. In zijn toespraak, waarin hij af en toe ook wel wat emotioneel werd, bedankte hij iedereen, maar legde hij vooral de focus op zijn dochter en zijn familie, die hij naar eigen zeggen teveel had verwaarloosd tot nu toe. Hij nam zich alvast voor om vanaf nu beter te doen. Een staande ovatie sloot het officiële gedeelte af, daarna was het tijd voor de al even uitgebreide receptie.

Lees ook het interview met Luc Martens in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare : “Ik moet weer een beetje mezelf worden”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier