In Staden wijst meerderheid CD&V-plan Slijperstraat af

Redactie KW

De CD&V-oppositie liet een extra punt aan de agenda van de Stadense gemeenteraad toevoegen, rond het creëren van een veilige schoolomgeving en een veilige Slijperstraat.

“De Vrije Basisschool kocht het voormalige rusthuis Heilige Familie in de Slijperstraat in Oostnieuwkerke aan.”, legt raadslid Jozef Vanpeteghem (CD & V) uit, “In de toekomst zal daardoor aan beide zijden van de straat een schoolcomplex zijn. Daarnaast werd de gemeentelijke kinderopvang naar dezelfde straat verhuisd. Verder komt ook een trage ontsluiting van de nieuwe woonwijk De Vlaschaard op de Slijperstraat uit. Ook Kerckstede, het tehuis voor mensen met een mentale handicap, bevindt zich in die straat. Daarom vragen wij het opzetten van een integraal project rond de verkeersveiligheid en inrichting van de Slijperstraat en omgeving. Daarbij moeten alle mogelijke betrokkenen zoals Kerckstede, de schoolraad, ouders, buurtbewoners en leerkrachten bij het project betrokken worden.”.

Vertrouwen

Schepen voor mobiliteit Nikolaas Bourgeois (N-VA) antwoordde dat de meerderheid al met het dossier bezig is, maar keurde het CD&V-voorstel af. “We willen ons niet vastpinnen op wie bij de opmaak van het dossier geraadpleegd moet worden.”, aldus de schepen. Burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open Vld) vroeg de oppositie om de meerderheid het vertrouwen te geven om het project uit te werken zonder goedkeuring van het aan de agenda toegevoegd punt. De meerderheid van Open VLD, N-VA en Sp.a keurde het CD & V-voorstel uiteindelijk af.

(BCH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier