In 2017 al meer dan 3.000 onregelmatige vreemdelingen opgepakt in West-Vlaanderen

02/08/17 om 18:36 - Bijgewerkt om 18:36

In de provincie West-Vlaanderen werden al 3.076 onregelmatige vreemdelingen opgepakt. Dat meldt gouverneur Carl Decaluwé aan provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) die naar aanleiding van de komst van een opvangcentrum in Bailleul een schriftelijke vraag stelde.

In 2017 al meer dan 3.000 onregelmatige vreemdelingen opgepakt in West-Vlaanderen

Kurt Himpe (N-VA) © BELGA

Volgens de gouverneur zijn er dit jaar ook al 36 dossiers van mensensmokkel in West-Vlaanderen opgestart door de federale gerechtelijke politie. "Uit de nieuwe cijfers blijkt alvast in de laatste twee maanden een stijging van zowel het oppakken van mensen als mensensmokkel", zegt Himpe.

Grote bezorgdheid

"Er is in West-Vlaanderen een grote bezorgdheid dat door het opvangcentrum net aan de grens er meer migranten naar de West-Vlaamse havens zullen komen om de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk te wagen", zegt provincieraadslid Kurt Himpe. Gouverneur Decaluwé beklemtoont in zijn antwoord dat de politiediensten prioritaire aandacht besteden aan de problematiek van de transmigranten en dat de politiezone Arro Ieper met patrouilles bijzondere aandacht schenkt aan de grensovergangen met Heuvelland. Bij problemen kan de politiezone versterking aanvragen.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!