Immanuel De Reuse trekt zich terug als lijsttrekker Vlaams Belang in Roeselare

Redactie KW

Het Vlaams Belang moet op zoek naar een andere lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Immanuel De Reuse, die de lijst zou gaan trekken, kwam enkele weken geleden in opspraak en trekt zich nu terug als lijsttrekker. Door een werkneemster wordt hij beschuldigd van aanranding. Hij houdt zijn onschuld staande, maar wil niet dat deze zaak door politieke tegenstanders zou worden misbruikt. “In het belang van de partij trek ik mij terug.”

Tot eind vorig jaar was Immanuel De Reuse, provincieraadslid voor het Vlaams Belang en OCMW-raadslid, werkzaam in het Roeselaars filiaal van Leenbakker. Nadat een werkneemster een klacht wegens aanranding indiende, werd hij ontslagen. Zelf ontkent Immanuel De Reuse alle beschuldigingen en diende zelf tegen de werkneemster een klacht wegens ‘laster en eerroof’ in. Het onderzoek wordt intussen gevoerd door het parket van Kortrijk.

Nog maar enkele maanden geleden maakte de Roeselaarse afdeling van het Vlaams Belang bekend dat Immanuel De Reuse de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen zou gaan trekken, en niet Peter Logghe, het federaal parlementslid én fractieleider in de Roeselaarse gemeenteraad. Nadat de klacht uitlekte was de politieke toekomst van Immanuel De Reuse hoogst onzeker.

Partij geen schade toebrengen

“Ik hou mijn onschuld staande”, zegt Immanuel De Reuse. “Dat zal het verdere onderzoek uitwijzen. Ik wil daar op geen enkele manier onduidelijkheid over laten bestaan. Ik wens echter niet dat deze zaak door politieke tegenstanders wordt misbruikt om mijn partij te schaden.”

“Daarom trek ik mij, in het belang van de partij, terug als lijsttrekker van het Vlaams Belang in Roeselare, zodat de partij in de beste omstandigheden aan de gemeenteraadsverkiezingen zou kunnen deelnemen Ik hoop dat het parket vlug klaarheid schept in deze zaak, zodat mijn naam kan worden gezuiverd”, aldus Immanuel De Reuse. Het is voorlopig onduidelijk wie dan wel voor het Vlaams Belang de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen gaat trekken. (LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier