Huidig burgemeester Moorslede hoopt dat uitspraak van voorganger verkiezingen niet beïnvloedt

Redactie KW

De huidige burgemeester van Moorslede Marc Vermont distantieert zich van de uitspraak van zijn voorganger en partijgenoot Walter Ghekiere. In het boek ‘Burgemeesters’ vertelt Ghekiere dat hij 30 jaar geleden iemand van de SP omkocht om zo een meerderheid te kunnen vormen. Huidig Burgemeester Marc Vermont hoopt dat de uitlatingen geen negatieve invloed hebben op de uitslag van zijn partij Groep A.

Ghekiere staat bekend als een sappige verteller. In het boek “Burgemeesters” dat verschenen is bij Borgerhoff en Lamberigts vertelt hij onomwonden over de verkiezingen in 1982. Hij gaf een SP-er een enveloppe met een smak geld, de wedde van zes jaar burgemeester en hoopte dat de man met zijn partij in zee zou gaan. Maar het draaide anders uit. De SP-er koos de zijde van de oppositie. Nu 30 jaar later duikt het verhaal weer op. Het was even schrikken voor burgemeester Vermont die drie jaar geleden de fakkel overnam van Walter Ghekiere. “Ik dacht oei. Ik wil afstand nemen van wat er in dat boek al dan niet zou verschenen zijn. Ik wens daar afstand van te nemen”, zegt Marc Vermont.

Groep A

De feiten dateren van 1982. Toen ging het er helemaal anders aan toe in de politiek. Het wordt dan ook moeilijk in te schatten of het verhaal invloed zal hebben op het stemgedrag van de kiezers hier in Moorslede. ” Ik hoop dat het geen gevolgen zal hebben. We staan met een groep nieuwe mensen die geen uitdaging uit de weg gaan en die een eerlijk politiek zullen voeren”. Oud-burgemeester Walter Ghekiere was niet bereikbaar voor commentaar vandaag. Hij liet al verstaan dat hij hoopt dat de partij Groep A hier geen negatieve gevolgen van ondervindt.

(N.D./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18u00

Huidig burgemeester Moorslede hoopt dat uitspraak van voorganger verkiezingen niet beïnvloedt

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier