Houdt coalitie CD&V-Samen stand in Poperinge?

Redactie KW

In Poperinge zijn er opnieuw 25 zitjes te verdelen, en dat onder zes partijen. Wie haalt als eerste de meet?

Grootste partij CD&V wil alvast het huidige beleid verder zetten met veel aandacht voor het herstel en onderhoud van de wegen De partij wil ook een actief woonbeleid voeren. “Met daaraan gekoppeld een uitbreiding van de kinderopvang, om jonge gezinnen aan te trekken,” zegt lijsttrekker Christof Dejaegher. “Er moeten meer plaatsen komen voor de kinderen wanneer de ouders gaan werken zijn. En we gaan ook voor de realisatie van het zwembad.”

Huidig coalitiepartner Samen pleit voor een duurzame mobiliteit met veel aandacht voor fietspaden, en voor een uitbreiding van het zorgaanbod voor senioren. Jurgen Vanlerberghe: “De kwaliteit van de dienstverlening is ook belangrijk. We hebben een aantal belangrijke stappen gezet. Maar we moeten daar de komende legislatuur nog meer aandacht aan besteden. De administratie moet echt ten dienste staan van de burgers en de bedrijven.”

inancieel beleid

Oppositiepartij Open VLD pleit voor een gezond financieel beleid en geeft vooral kritiek op het huidige beleid rond parkeren en mobiliteit, vindt lijsttrekker Sabien Lahaye-Battheu. “Wij waren tegen die parkeermeters. Ons winkelcentrum heeft het nu al zo moeilijk. Dat is een nieuwe belasting. Dat wilden wij niet. Ze staan er toch en ze zijn ingewikkeld. Senioren weten niet hoe ze werken. Weg ermee dus. En we zijn ook voor meer parkings.”

N-VA, met op kop Martin Dewulf, wil dan weer dat er voltijdse drugspreventieambtenaar in dienst komt en dat het aanbod aan kinderopvang uitgebreid wordt. Ook veiligheid is een belangrijk thema. “De veiligheid voor de fietser moet beter. We pleiten voor meer veilige wegen. Veiliger feitpaden naar de deelgemeenten en langs de invalswegen.”

Criminaliteit beter bestrijden

Vlaams belang wil dat de criminaliteit in Poperinge beter bestreden wordt en ook de aanpak van de drugsproblematiek kan volgens de partij beter. “We gaan ook voor een gezond financieel Poperinge. De belastingsdruk willen we bevriezen en later naar omlaag brengen. We pleiten ook voor een proper Poperinge. De plantsoenen en voetpaden liggen er de jongste tijd nogal onverzorgd bij,” licht Martine Vanbrabant toe.

Groen ten slotte pleit voor meer groene accenten in de stad en voor meer duurzame overheidsgebouwen. “Met duurzaamheid bedoelen we niet alleen een paar windmolens zetten,” zegt Stephanie De Maesschalck. “We willen daar echt een beleid rond voeren. We willen heel energiezuinige gebouwen, die niet alleen het wettelijke E-peil halen. We willen daar nog iets verder in gaan.”

(BS)

Houdt coalitie CD&V-Samen stand in Poperinge?

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier