Hoge plaatsen voor Frederik Declercq en Justine Pillaert bij N-VA Roeselare

Frederik Declercq, Justine Pillaert, Bart Delaere, Lieve Lombaert en Brecht Vermeulen. © STEFAAN BEEL
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van N-VA Roeselare werd nog een extra tipje van de sluier gelicht met oog op de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Frederik Declercq palmt de derde plaats in, Justine Pillaert de vierde.

Vrijdagavond verzamelden de leden en sympathisanten van N-VA Roeselare in Schiervelde voor de nieuwjaarsreceptie. Daarbij viel er ook nieuws te rapen. Frederik Declercq zal de derde plaats bekleden op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen, Justine Pillaert de vierde plaats.

Frederik Declercq is al jaren een van de gezichten van de partij. In de vorige legislatuur vormde hij de eenmansfractie van de partij in de gemeenteraad. Ook deze legislatuur is hij een van de spreekbuizen, weliswaar nu geflankeerd door elf andere gemeenteraadsleden. Een van hen is Justine Pillaert. Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen was zij een van de jongste kandidaten en werd ze meteen verkozen. Nu, bijna zes jaar later, is ze afgestudeerd en drukt ze mee haar stempel op de partij.

Eerder raakte al bekend dat voorzitter Bart Delaere de lijst zal trekken voor Lieve Lombaert, Brecht Vermeulen is lijstduwer.

(TD)