Hilde Veulemans (Oostende): “Kleinste coalitiepartner krijgt vaak mandaten waar niet iedereen om vraagt”

Redactie KW

Ex-schepen Hilde Veulemans van Oostende was in 2015 koploper in onze regio in het aantal niet-betaalde mandaten. “Part of the job”, vindt ze.

Deze reportage maakt deel uit van ons dossier ‘Politici & mandaten’

Hilde Veulemans was tot 2015 schepen in Oostende en tot eind 2016 gemeenteraadslid. Volgens de gegevens van 2015 oefende ze toen vijf bezoldigde mandaten uit naast haar schepenambt: het directiecomité van Farys, het regionaal comité van de WVI, voorzitter van de Stedelijke Landbouwraad, bestuurder van het AG Haven Oostende en van het AG Energiebesparing Oostende (EOS). Daarnaast had ze maar liefst 16 onbezoldigde mandaten, onder meer als bestuurder van de Kursaal en de vzw Les Films du bord de Mer, amateurtoneelkring Spiegel, Mu.ZEE en de Vrienden van Mu.ZEE, Visserstehuis De Bolle, Toerisme Oostende en als voorzitter van de projectvereniging Kusterfgoed.

“Ik heb daar nooit naar omgezien”, zegt de ex-politica. “Het was logisch dat wij als kleinste partner in de coalitie de mandaten kregen waar niet iedereen om vroeg. Het was altijd lopen, vliegen, hollen, maar ik vond dat part of the job. Als je je job goed wil doen, neem je dat erbij. Ik ben beroepsschepen geworden en zette mijn eigen job on hold. Je weet wel dat het ene mandaat meer in trek is dan het andere, zeker ik als schepen van Financiën. Maar ik stond daar nooit bij stil. Ik heb nooit een mandaat nagejaagd. Dat heeft niets met naïviteit te maken, maar alles met consequentie voor je werk.”

(HH – Foto a-EF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier