Hilde Crevits pompt 6,1 miljoen euro in 77 energiebesparende projecten in scholen

01/04/17 om 15:49 - Bijgewerkt om 15:49

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) investeert bijna 6,1 miljoen euro in 77 energiebesparende projecten voor gebouwen van basis- en secundaire scholen in het vrij gesubsidieerd onderwijs in Vlaanderen en Brussel. Dat meldt ze zaterdag. De projecten moeten zorgen voor 1.646 ton CO2-uitstoot minder per jaar, te vergelijken met de uitstoot van bijna 2 miljoen kilometer met de vrachtwagen.

Hilde Crevits pompt 6,1 miljoen euro in 77 energiebesparende projecten in scholen

Hilde Crevits. © Foto RN

Concreet gaat het om het isoleren van muren, daken en vloeren, of de plaatsing van hoogrendementsglas. "Het onderwijs heeft met zijn uitgebreid gebouwenpatrimonium een groot potentieel om energie te besparen, en dus ook de CO2-uitstoot te verminderen", zegt Crevits. "Ondanks de inhaalbeweging in scholenbouw die loopt, zijn er nog steeds veel oude schoolgebouwen die veel energie verbruiken. Daar kunnen we nog wel wat energie-efficiëntiewinsten boeken."

De projecten werden goedgekeurd door het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs AGION voor een totale kostprijs van 8 miljoen euro, waarvan dus bijna 6,1 miljoen euro gesubsidieerd wordt. De provincie West-Vlaanderen is bij de projecten koploper met een kostprijs van 2,73 miljoen euro.

(Belga)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!