Hilde Crevits (mét oranje nagels) ambitieus in Reyers Politiek

Redactie KW

Hilde Crevits mocht samen met CD&V-voorzitter Wouter Beke aan tafel schuiven bij Kathleen Cools in Reyers Politiek op Canvas. “Samenwerking is het sleutelwoord”, klinkt het bij Crevits.

Het was een op zijn minst boeiende dag voor minister Crevits. Niet alleen stonden haar affiches in de schijnwerpers nadat Jonas Geirnaert en Jelle De Beule van De Ideale Wereld ervoor hadden gezorgd dat kopfoto’s van criminelen in haar affiches werden verwerkt, maar ook de nationale flitsmarathon zorgde voor heel wat beroering in de media. Voor bovenstaande zaken werd ze echter niet verwacht bij Reyers Politiek. Wouter Beke, voorzitter van de christendemocraten, kwam er de essentie van hun ideologie verduidelijken en bracht Hilde Crevits mee in zijn kielzog.

Hoewel de meeste mediaberichten rond N-VA draaien dezer dagen, lijkt CD&V de machtspartij bij uitstek – ze zijn op één onderbreking na al meer dan vijftig jaar aan de macht. Maar wat is hun rol naar de toekomst? Ze trekken naar de verkiezingen met de slogan Sterker Vlaanderen, sterker land, maar hoe ziet hun ideale samenleving er uit? “Wij leven vandaag in een maatschappij met complexe problemen die oplossingen vragen. We kunnen dat alleen maar doen door goed samen te werken met elkaar. Dan kunnen we bergen verzetten. Dat is de kracht van samenwerken.”

“Ik kom zelf uit een CVP-nest”, liet Hilde aan het begin van de aflevering optekenen. “Mijn vader was ook voorzitter van de onderwijsvakbond. De hervorming in het onderwijs is nodig.”

“Het jaar 85 – het jaar dat ik zelf mocht gaan stemmen- was Daniel Coens heel populair bij ons in de regio en heeft hij ook veel gedaan voor het onderwijs. Ik dacht toen nog niet dat ik aan politiek zou doen, maar het beeld van 1991, de beruchte bokshandschoenen van Filip Dewinter, vond ik vreselijk. Ik wilde niet leven in een maatschappij die door bokshandschoenen bepaald moet worden. Daar is de goesting ontstaan om aan politiek te doen.”

Hilde heeft duidelijk zin in de campagne, zelfs haar nagels kregen een aangepaste oranje kleur. “Ik hoop vooral dat wij als partij opnieuw de leiding kunnen nemen in die Vlaamse regering… We hebben nu die leiding, we hebben de uittredend minister-president en we zouden graag die leiding verder willen nemen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier