Heuvelland huldigt eerste ere-schepenen en ere-gemeenteraadslid

Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Op de gemeenteraad van maandagavond in Heuvelland werden Frans Durnez en Etiënne Gaudissabois gehuldigd als ere-schepenen. Georges Declercq kreeg de titel van ere-gemeenteraadslid.

De agenda van de gemeenteraad in Heuvelland werd in een drafje doorlopen. In de varia wierp Geert Dewulf van de CD&V-oppositie op dat hij van leden van KLJ Wijtschate te horen kreeg dat hun nieuwe lokaal in de Klaverhulle wat aan de kleine kant is. “Nu hebben ze 27 m² voor 84 leden, dat is omgerekend 0,32 m² per persoon”, aldus Geert Dewulf. “Vergeleken met de Chiro dat een lokaal heeft van 150 m² voor even veel leden is dat toch een groot verschil.”

“Ik zal niet het apothekersschaaltje hanteren om de lokalen van verenigingen te vergelijken”, antwoordde schepen Wieland De Meyer (Gemeentebelangen). “Ik was onlangs nog in het KLJ-lokaal en kreeg er positieve reacties. Ik vind het dan ook jammer dat u van een positief verhaal iets negatiefs wil maken.”

Na de varia volgde de overhandiging van de eretitels. Etiënne Gaudissabois en Frans Durnez, die allebei schepen waren voor CD&V, mogen zich als eersten ere-schepen van de gemeente Heuvelland noemen. Georges Declercq (N-VA) kreeg de titel van ere-gemeenteraadslid. Voor hem was het maandagavond zijn laatste gemeenteraad. Hij wordt opgevolgd door Martine Duron (N-VA) die de eed aflegde en voor het eerst op de gemeenteraadsbanken mocht plaatsnemen.

(TOGH – Foto EF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier