Heuvelland gaat voor centrale begraafplaats in Kemmel

De gemeenteraad keurde maandagavond de uitbreidingsplannen voor het kerkhof van Kemmel goed. © GF
Redactie KW

De gemeenteraad van Heuvelland keurde maandagavond de uitbreidingsplannen voor het kerkhof van Kemmel goed. Het wordt de enige begraafplaats in de gemeente die nog uitgebreid wordt.

De gemeenteraad moest de lastvoorwaarden en de gunningswijze voor de uitbreiding van de begraafplaats in Kemmel goedkeuren. De raming van de kosten bedraagt 453.416,29 euro, inclusief btw. Carla Cardinael van oppositiepartij CD&V vroeg of de uitbreiding doorgevoerd werd met de bedoeling om op termijn van Kemmel de centrale begraafplaats van Heuvelland te maken.

“Uiteraard zullen we de bestaande begraafplaatsen behouden”, antwoordde schepen van Begraafplaatsen Jean-Pierre Geelhand de Merxem. “Wellicht zullen we op termijn – als we zien dat de andere begraafplaatsen in de gemeente volzet zijn – gaan naar een centrale begraafplaats en die zal dan in Kemmel zijn.”

Carla Cardinael vroeg nog of dat betekent dat er geen uitbreiding meer mogelijk is van de begraafplaatsen in Westouter en Nieuwkerke. “Op vandaag kunnen de mensen nog steeds begraven worden in deze dorpen, maar we zullen die begraafplaatsen niet meer uitbreiden. Eenmaal ze volzet zijn – en dan spreek ik over 15 of 20 jaar – dan wordt Kemmel de centrale begraafplaats”, antwoordde de schepen.

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier