Hendrik Bogaert beslist eind februari over zijn politieke toekomst

© Benny Proot
Redactie KW

Nadat hij in oktober afscheid nam van zijn functie als Staatssecretaris voor Ambtenarenzaken en Modernisering van de Openbare Diensten is het opvallend stil rond Hendrik Bogaert (CD&V). “Ik neem tijd om na te denken.”


© Benny Proot

In 2014 bleef het zitje van Hendrik Bogaert (CD&V) tijdens de Jabbeekse gemeenteraden veelal leeg. Slechts op 2 van de 10 gemeenteraden was hij aanwezig. Omwille van zijn drukke bezigheden als Staatssecretaris in de federale regering? Daar leek het in eerste instantie op, maar ook na zijn afscheid van die functie stuurde hij zijn kat. Ook in de Kamer van Volksvertegenwoordigers blijft zijn zitje deze legislatuur leeg.

“Ik heb na de verkiezing besloten om even tijd te nemen om na te denken”, reageert hij kort. “Daarom antwoord ik ook niet op de vele vragen tot interviews. Ik heb mezelf voorgenomen om eind februari te beslissen over wat ik met mijn politieke ambities doe. Onze voorzitter Wouter Beke is daarvan op de hoogte.”

Hendrik Bogaert ontvangt noch als gemeenteraadslid, noch als parlementslid vergoedingen. “Ik word niet betaald. Ik wil het voor mezelf zuiver spelen en ga niet alleen zetelen om mee te stemmen. Maar ik besef uiteraard dat ik dit niet kan blijven doen. Ik ben immers verkozen. Daarom zal ik dus eind februari knopen doorhakken.”

Intussen heeft hij wel de handen vol met zijn bedrijf Eden Chocolates in China.

(IN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier