Heidi Vandenbroeke kiest voor N-VA

Redactie KW

Heidi Vandenbroeke, dochter van de gewezen Waregemse VU-politicus Chris, zal bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober op de lijst van N-VA staan. Zes jaar geleden kon je nog voor haar stemmen op de Open VLD-lijst. Ellen Devriendt fungeert als lijsttrekker

Net als in veel andere steden en gemeenten wil N-VA ook in Waregem met een volwaardige lijst op de proppen komen. Het haalde daarvoor Heidi Vandenbroeke (42) terug naar de oude stal. Heidi verliet de partij toen die een kartel aanging met CD&V. Ze stapte over naar Open VLD, maar die wissel bekwam haar slecht, mede omdat ze door de komst van Sofie Staelraeve naar de Waregemse Open VLD op het achterplan werd geschoven.

Lang getwijfeld

“Ik heb heel lang getwijfeld of ik wou doorgaan in de politiek, maar aan een andere partij dan N-VA zou ik mijn lot niet verbonden hebben”, zegt Heidi, die het nog niet wil hebben over welke plaats ze krijgt op de lijst. Ze wil vanaf volgende week al als vertegenwoordigster van de partij in de Waregemse raad zetelen, maar burgemeester Kurt Vanryckeghem betwijfelt of dat kan.

Ook Marianne Verbeke op de lijst

Lijsttrekker wordt Ellen Devriendt (29). Zij is communicatieadviseur van Vlaams minister Geert Bourgeois en de dochter van OCMW-raadslid Marianne Verbeke uit Sint-Eloois-Vijve, die eveneens opkomt. N-VA hoopt in oktober meteen drie zetels uit de brand te slepen in de Waregemse raad.

(TVW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier