Heibel om reclame op historische muur van stadhuis

Sinds kort hangen er twee spandoeken aan het stadhuis van Tielt. © RDC
Redactie KW

Een CD&V-oppositielid vindt het niet kunnen dat het stadsbestuur van Tielt een historische muur gebruikt en beschadigt om reclame te maken voor de eigen initiatieven.

Sinds een aantal weken hangen twee spandoeken aan de oude muur van het stadhuis op de Markt van Tielt. Het ene spandoek maakt reclame voor de bibliotheek, een ander voor de initiatieven rond de herdenkingen van de Eerste Wereldoorlog. “Ik heb gezien hoe de technische dienst van de stad deze doeken heeft vastgemaakt. Het lijkt me dat ze goed en dus voor heel lang vast zullen hangen”, aldus oppositielid Joris Uyttenhove (CD&V). “Dit getuigt van weinig respect van het stadsbestuur voor historische gebouwen. En dat vlakbij de Hallentoren, die erkend is als werelderfgoed. De stad zou beter digitale borden aankopen om hun reclame op te maken.”

De meerderheid verwees naar het verleden. “Vroeger, toen CD&V zelf nog in de meerderheid zat, hingen aan deze kant van het stadhuis ook gewoon spandoeken op, zoals voor de Autoloze Zondag”, aldus schepen Bart Biebuyck (Open VLD). “En ja, er zijn nu wel putten gemaakt in het voegwerk en we hebben pluggen in de gaten moeten steken”, vult zijn collega Veerle Vervaeke (Open VLD) aan. “Die pluggen kunnen we hergebruiken voor andere spandoeken of kunnen we gewoon weer opvullen met voegsel als we het niet meer zullen gebruiken.”

De schepenen stelden ook dat er wel degelijk digitale borden komen. “Dat staat gebudgetteerd voor 2016, volgend jaar dus. Waar die borden zullen komen, weten we echter nog niet.”

(RDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier