Harelbeke gaat masten, taxi’s en reclamedrukwerk belasten

Redactie KW

Vanaf 1 januari 2017 voert het Harelbeekse stadsbestuur drie nieuwe belastingen in: op masten en pylonen, op reclamedrukwerk en op taxi’s.

Vanaf 2017 zouden taxichauffeurs, die geen standplaats hebben, 250 euro moeten betalen of 300 euro als ze wel een standplaats hebben op het Markt- of Stationsplein. Met die nieuwe belasting wil het stadsbestuur vermijden dat er een overvloed aan taxi’s komt in de stad. Die belasting moet ongeveer 2.000 euro per jaar opbrengen. Eigenaars van een mast of een pyloon zouden 2.500 euro per jaar betalen per mast. Dat zou 65.000 euro per jaar moeten opbrengen.

De meest opmerkelijke belasting komt er voor reclamedrukwerk. Het stadsbestuur wil hiermee vanuit milieuoogpunt bijkomende maatregelen nemen om de hoeveelheid aangeboden niet-geadresseerde drukwerken verder te beperken. Deze belasting zou in 2017 zo’n 262.500 euro opbrengen. Het stadsbestuur geeft wel mee dat er vrijstellingen zijn en dat er afwijkingen opgenomen zijn en kunnen worden toegestaan na evaluatie.

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier