Hans Mommerency wil Westtoer inschakelen voor schoolreizen in eigen provincie

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Jos Remaut

Hans Mommerency (CD&V) lanceerde zijn voorstel tijdens de eerste ronde van de budgetbespreking vandaag op de provincieraad. Hij wil op die manier de schoolreizen ook een stuk betaalbaarder maken.

“Schoolreizen worden alsmaar duurder”, zegt Hans Mommerency. “Daar speelt de prijs van het gemeenschappelijk vervoer een grote rol in. Zeker voor gezinnen die de eindjes moeilijk aan mekaar kunnen knopen, wordt het al dan niet deelnemen aan een schoolreis helaas al te vaak een dilemma.”

“Maar niet alleen voor de ouders zorgt de prijs van de schoolreis vaak voor kopzorgen, ook voor de kleine dorpsscholen, die door hun klein aantal deelnemers wel eens uit de kortingsboot vallen, is het niet altijd evident een schoolreis te organiseren.”

“Een mogelijke oplossing is om voor de schoolreis een bestemming dicht bij de school te zoeken. Maar die goeie locatie vinden, die een mix van educatie en ontspanning biedt, is geen eenvoudige opdracht.”

Hans Mommerency stelt daarom voor om hiervoor de expertise van Westtoer ten dienste te stellen van de scholen. “Vanuit de kennis van Westtoer inzake aanbod, vanuit diverse educatieve initiatieven zoals natuur en landbouw, kan de provincie een platform zijn om degelijke concepten en maatwerk te ontwikkelen op het terrein. De kleine en middelgrote West-Vlamingen, van kleuters tot scholieren, kunnen zo leren en genieten van hun eigen provincie.”

Afwachten nu hoe Westtoer en de scholen op het voorstel zullen reageren. De eindbespreking van het provinciebudget 2016 is gepland voor de zitting van donderdag 3 december.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier