Hans Knudde op lijst van Wilfried Vandaele in De Haan

Mede door zijn engagement op vele vlakken is Hans Knudde zeer bekend in de gemeente.
Redactie KW

Lijsttrekker en kandidaat-burgemeester Wilfried Vandaele laat weten dat Hans Knudde (42) uit Wenduine op zijn lijst komt staan.

Hans Knudde is nieuw in de politiek. Het was al een hele tijd bekend dat hij zich wou engageren, maar hij loste niets over de partij waar hij zich zou bij aansluiten. Nu bekent hij kleur en kiest hij voor de lijst-Vandaele. “Die groep wil echt werken aan een visie op de langere termijn, een beleid uitstippelen voor een periode van 10-15 jaar om van onze gemeente opnieuw een koploper te maken aan de kust”, zo legde hij zijn keuze uit.

Hans Knudde is de zoon van voormalig hoofdredder François Knudde. Hij is semiprofessioneel strandkaruitbater, een traditie van de familie Knudde die hij voortzet, want al vier generaties lang verhuren ze strandcabines. Daarnaast is hij chef-kok bij Schoolmaaltijden De Wijngaard.

Pareltje aan de kust

Mede door zijn engagement op vele vlakken, onder meer voor goede doelen, is Hans Knudde zeer bekend in de gemeente. Hans Knudde: “Ik ben net zo trots op De Haan als dat ik dat ben op Wenduine, of een andere deelgemeente. We moeten beseffen dat we eigenlijk in het paradijs wonen en we moeten dit pareltje aan onze kust ten volle benutten. De toeristische en economische motor moet op volle toeren draaien, maar met respect voor het verleden van onze deelgemeenten. Het is heel belangrijk dat verschillende politieke strekkingen de handen in elkaar slaan en het eigenbelang ondergeschikt maken aan het algemeen belang van onze mensen en onze gemeente.”

(AV)