Han Vermaut (N-VA): “Verkiezingsstrijd nu al losgebarsten in Jabbeke?”

© Benny Proot
Redactie KW

De agenda van de gemeenteraad in Jabbeke was in maanden niet zo gevuld. De meerderheid legde enkele ingrijpende projecten ter stemming voor.

De mannen in pak met das, de vrouwen gemaquilleerd en netjes gekapt… alles wees erop dat dit een belangrijke gemeenteraad was, en niet alleen omdat er achteraf een nieuwe, officiële groepsfoto van de raadsleden werd genomen.

“Het lijkt erop dat de verkiezingsstrijd in Jabbeke nu al losgebarsten is”, liet oppositieraadslid Han Vermaut (N-VA) zich ontvallen. “De meerderheid wil duidelijk met realisaties naar de kiezer stappen.” Het nieuwbouwproject op de terreinen van de oude sporthal en de daarbij horende verhuis van de buitenschoolse kinderopvang, de nieuwe tribune voor KSV Jabbeke… de CD&V-meerderheid zette inderdaad grote investeringen op de agenda.

Investeringen waar de oppositie ook achter stond, want buiten enkele randopmerkingen – vooral over de budgetten – was er weinig kritiek te horen. Alle punten op de agenda werden unaniem goedgekeurd. De Jabbekenaar zal de komende jaren dus heel wat zien veranderen in zijn gemeente.

Je hamert steeds op de schulden, maar we betalen die jaarlijks stipt af

“Waarschijnlijk krijgen we de komende gemeenteraden ook nog de heraanleg van de Dorpsstraat in Jabbeke en nieuwe tennisinfrastructuur in Varsenare op de agenda”, aldus nog Han Vermaut. “Na jaren van besparen, moet er nu duidelijk iets veranderen in de gemeente.” Kritiek waar de meerderheid het toch moeilijk mee had. “We kennen uw verhaaltje al”, antwoordde burgemeester Daniël Vanhessche (CD&V). “Je hamert steeds op de schulden, maar we betalen die jaarlijks stipt af. En uit het project Oude Sporthal gaan we juist extra middelen werven. Dus dit is goed voor de gemeente.”

Ook Hendrik Bogaert (CD&V) mengde zich – voor het eerst sinds lang – in de discussie. “Wat doen we dan verkeerd ? Welke investering moeten we niet uitvoeren ? Je stemt alles mooi mee, maar geeft dan wel achteraf zo’n opmerkingen. Als je tegen bent, dan moet je tegen stemmen of je onthouden als je een signaal wil geven.”

(IN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier