Gunstig advies voor PRUP ‘t Veld op gemeenteraad in Ardooie

Het grafisch plan van het PRUP 't Veld. © Provincie West-Vlaanderen
Redactie KW

De meerderheid in Ardooie geeft gunstig advies voor het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan ‘t Veld. Samenplus onthield zich, N-VA stemde tegen.

Het schepencollege vroeg een gunstig advies voor Prup ‘t Veld op voorwaarde dat er geen onteigeningen zullen gebeuren van achtertuinen van eigenaars in de Bloemgatstraat.

“Het schepencollege gaf al gunstig advies en de Gecoro deed dat nu ook”, zei burgemeester Karlos Callens (Groep 82). Samenplus en N-VA hadden het zo niet begrepen. Christine Vandewaetere (Samenplus) vroeg om dat punt naar een volgende gemeenteraad te verschuiven omdat de oppositie te weinig tijd had gekregen om de aangebrachte wijzigingen in het PRUP te bekijken. Burgemeester Karlos Callens (Groep 82) zei dat uitstellen niet kon omdat er een datum bepaald is wanneer het advies binnen moet zijn.

Enkele onduidelijkheden

N-VA had ook liever dieper ingegaan op een aantal onduidelijkheden. “Wat gebeurt er met het slib in de putten op ‘t Veld”, vroeg Kurt Eeckhout zich af. “Het slib is daar erg vervuild. Zal men dat daar in de grond draaien in plaats van het eruit te halen en weg te voeren? Ik stel voor dat men een staal van dat slib neemt als men aan het baggeren gaat.”

“Het slib zal afgevoerd worden”, voegt schepen Kathleen Verhelle eraan toe. “Ik ga ervan uit dat de provincie zich zal houden aan de milieuvergunning. Bovendien hebben alle gemeenteraadsleden en bewoners de kans gehad om naar de hoorzittingen te komen en inzage in de openbare documenten te krijgen.”

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier