Grote verrassing: zoon van voormalig sp.a-schepen Romain Gevaert op lijst CD&V Oudenburg

© (LIN)
Redactie KW

Ralph Gevaert is een politiek dier zoals zijn papa, gewezen schepen Romain Gevaert. Hij kreeg het engagement voor de maatschappij met de paplepel mee.

Ralph (46) is getrouwd met Nele Lamoot en papa van Roan (17), Renzo (15) en Raya (11). Naast de zoon van Romain, jaren het politieke boegbeeld van sp.a in Oudenburg, is hij kleinzoon van een OCMW-voorzitter én achterkleinzoon van de burgemeester van Zandvoorde.

Hij is beroepshalve projectleider bij Fluvius (Infrax-Eandis). In zijn vrije tijd is hij commercieel en financieel verantwoordelijke van KVO-Jeugd, trainer van de scholieren van ZVV Cercle Brugge (zaalvoetbal) en lid van de algemene vergadering van OMS (Ostend Motor Sport).

“Het zal voor velen een verrassing zijn dat ik met de volgende gemeenteraadsverkiezingen opkom op een andere lijst. Dit is een bewuste keuze. De eerste stappen in deze de richting waren al meer dan een jaar geleden gezet, in overleg met mijn vader, wijlen Romain Gevaert. Tijdens de jarenlange samenwerking met CD&V werden niet alleen bruggen gebouwd maar ontstonden ook vriendschappen, die nu worden omgezet in een nieuwe samenwerking”, legt Ralph zijn keuze uit.

“Lijsttrekker en burgemeester Peter Velle heeft mij benaderd met een project, waar ik geen neen tegen kon zeggen. Peter en ik kennen elkaar al sinds we nog in de Oudenburgse Jeugdraad actief waren. Samenwerken is dus niet nieuw voor ons. Ons project heeft als doel om van Oudenburg een leefbare en bloeiende stad te maken, waar het aangenaam en leuk is om wonen en waar een open communicatie een centrale rol krijgt. We zorgen daarmee voor een stad die een echte thuis is.

“Iedereen weet dat ik niet uiterst links ben, noch rechts. Wel ben ik een actieve burger met respect voor ieders mening, geaardheid en geloof, die nu enthousiast voor de weg vooruit kiest. Mijn beslissing is niet uniek. Dat er lijsten worden gemaakt op gemeentelijk vlak over de klassieke gezindten heen, is een positieve trend. Deze lijst is niet anders, dit maakt het project zo interessant. Ik blijf even geëngageerd als voorheen, zonder mijn roots uit het oog te verliezen”, besluit Ralph Gevaert.

(LIN)