Groep a wil drie voorstellen voor dorpskernvernieuwing Slypskapelle

Redactie KW

Op de gemeenteraad in Moorslede voegde Sherley Beernaert (Groep a) aan de dagorde een extra punt over de dorpskernvernieuwing in Slypskapelle toe. Er is door de gemeente een aanvraag voor een bouwvergunning ingediend en over de wegen- en rioleringswerken loopt momenteel een openbaar onderzoek. Beernaert vroeg zich af waarom men de inwoners van Slypskapelle niet liet kiezen uit drie voorstellen.

“Wat wel gebeurde met de dorpskernvernieuwing in Moorslede”, aldus Sherley. “In de verkiezingspropaganda van Visie las ik dat bij ingrijpende werken, zoals een dorpskernvernieuwing, jullie de inwoners voldoende willen informeren en laten helpen meebeslissen. Daarbij staat ook vermeld dat telkens drie voorontwerpen worden gemaakt en voorgesteld. Hieruit zullen de inwoners kunnen kiezen waardoor het project een groter draagvlak krijgt. In juni vorig jaar was er een infovergadering voor de bevolking van Slypskapelle en werd het voorontwerp voorgesteld. De grote aanwezigheid van de inwoners toonde duidelijk aan dat dit iets is dat leeft in Slypskapelle.”

Volgens schepen van Openbare Werken Pol Verhelle (Visie) zijn beide projecten Moorslede en Slypskapelle niet met mekaar te vergelijken. “Voor Moorslede hadden we toen zekerheid over 300.000 euro subsidies en lieten we de bevolking inderdaad kiezen uit drie voorstellen”, zegt de schepen. “Voor Slypskapelle hopen we eveneens op 300.000 euro subsidies maar hebben we die zekerheid nog niet. Dit is dus nu een heel andere situatie.”

Maar Sherley Beernaert blijft van oordeel dat men op de infovergadering in juni de aanwezigen drie voorstellen kon hebben voorgelegd. “Over het ontwerp komt er nog een tweede infovergadering en gaan we opnieuw luisteren naar de bevolking”, aldus de schepen nog. (EDB)

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen (De Weekbode editie Roeselare) van vrijdag 6 maart 2015.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier