Groene Pluim voor Torhoutse jeugdraad

20/05/17 om 19:17 - Bijgewerkt om 19:15

Zaterdag heeft de Torhoutse afdeling van Groen in het oud-hospitaal Ten Walle voor de zesde keer haar Groene Pluim uitgereikt. Er waren drie genomineerden en de stedelijke jeugdraad werd tot laureaat uitgeroepen.

Groene Pluim voor Torhoutse jeugdraad

De laureaten van De Groene Pluim samen met een delegatie van Groen Torhout. © Foto JS

Groen-voorzitter Ruben Vangheluwe motiveerde de keuze van zijn partij voor de jeugdraad. "Het werk dat dit adviesorgaan presteert, is erg belangrijk", zei hij. "Afgevaardigden van de jeugdbewegingen en enkele geïnteresseerde jongeren leveren inspanningen om zaken te realiseren die positief zijn voor de plaatselijke jeugd. Zo heeft de jeugdraad een lans gebroken voor een beter stedelijk fietsbeleid en dat appreciëren we. Terecht gaat het adviesorgaan met onze Groene Pluim lopen."

Zwerfvuilpeters en -meters

De jeugdraaddelegatie kreeg een ingekaderd kunstwerk overhandigd waarin een groene pluim was verwerkt. De uitreikingsplechtigheid ging gepaard met stand-upcomedy.

Ook de twee andere genomineerden werden in de bloemetjes gezet en met een wat kleinere artistieke pluim bedacht. Vooreerst de Torhoutse zwerfvuilpeters en -meters. Dat zijn vrijwilligers die zwerfvuil te lijf gaan. Ze ruimen bermen op, verwijderen blikjes en plastic van het wegdek, maken straten, pleintjes en plantsoenen schoon en noem maar op. Na hun werkzaamheden plaatsen ze doorgaans een bordje met de veelzeggende tekst 'Net opgeruimd'.

Minder Mobielen Centrale

Eveneens genomineerd waren de vrijwilligers van de Torhoutse Minder Mobielen Centrale (MMC). Zij maken het mogelijk dat mensen met een beperking, een ziekte en/of minimale mobiliteit vervoer krijgen, zelfs op momenten die niet vanzelfsprekend zijn, bijvoorbeeld 's avonds. Deze dienstverlening haalt de betrokkenen uit hun sociaal isolement. Het gaat veelal om mensen die geen auto hebben en zich geen taxi kunnen veroorloven. De MMC-ritten kunnen aangevraagd worden voor een familiebezoek, inkopen, een kappersbeurt, een consultatie bij de dokter en noem maar op.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!