Groen wil Oostende plasticvrij tegen 2025

De zaakvoerders van Le Galion en Saints & Bullies tussen gemeenteraadsleden van Groen. © GF
Redactie KW

Groen wil dat Oostende een voortrekkersrol speelt in de strijd tegen plastic afval. Als het van de partij afhangt, moet de Stad aan Zee tegen 2025 zelfs al het overbodige plastic weren. Enkele zaakvoerders staan achter de zaak en geven nu al het goede voorbeeld.

“Aan dit tempo zwemt er in 2050 net zoveel plastic als vis in de zeeën en oceanen”, zegt Groen. “Als Stad Aan Zee moeten we een voortrekker zijn. Ook onze kinderen en kleinkinderen moeten nog kunnen genieten van zee en strand“, zeggen gemeenteraadsleden Yves Miroir en Wouter De Vriendt. “Met Groen in het bestuur heeft Oostende tegen 2025 alle overbodige plastic vervangen door duurzame alternatieven.”

“Nu al zijn er veel zelfstandigen die zich bewust zijn van de problematiek. De zaakvoerders van Le Galion, Saints & Bullies, Ferm en het Leescafé ondersteunen onze acties voor minder plastic in Oostende en gebruiken zelf al papieren zakjes, houten bestek of verpakkingen op basis van bijenwas. “Wij feliciteren deze Oostendse zelfstandigen met hun inspanningen. Met hun duurzame alternatieven bewijzen zij dat het anders kan. Hun initiatieven willen wij in de kijker zetten.”

Groen stelt 10 maatregelen voor, waaronder een verbod op plastic zakjes, bestek of rietjes. Stadsdiensten en evenementen gesteund door de Stad moeten het goede voorbeeld geven. Zelfstandigen die meedoen, moeten gesteund worden. Verder wil de partij sorteervuilbakken op het strand, statiegeld op blikjes en plastic flesjes en de opening van een verpakkingsvrije winkel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier