Groen Oostende wil zeezwembad aan de Drie Gapers

We herkennen vlnr Wouter DV, André B., Bert P., Yves M, Natacha W. © JGO
Redactie KW

Nu de werken aan het nieuwe zwembad aan de Nieuwpoortsesteenweg zijn begonnen, laait de discussie over wat er met het oude zwembad moet gebeuren weer op.

Groen formuleerde daarover eerder al het voorstel om de constructie van het gebouw te behouden en te herbestemmen naar een stadshal naar Gents model. Om de waarde van het plan te verhogen, voegt de partij er nu ook het ambitieuze plan bij om ter hoogte van de site op het strand een getijdenzwembad te realiseren.

Het nieuwe zwembad mag dan een veelheid van baden aanbieden, een echt buitenzwembad maakt geen deel uit van de plannen. “En dat is jammer” zegt gemeenteraadslid Natacha Waldmann. “De mogelijkheid om in openlucht te zwemmen in zout water, met zicht op het strand is altijd een unieke troef geweest van Oostende als badstad. Wij willen dat graag behouden.”

Een dergelijk zeezwembad werkt eigenlijk vrij simpel. “Door minimale ingrepen wordt een soort bad gemaakt waar zeewater in kan blijven staan”, legt fractieleider Wouter De Vriendt uit. “Bij hoog water wordt het gevuld, en wanneer het water bij eb wegtrekt, blijft het water staan. Op die manier creëer je op het strand een soort veilige buffer voor kinderen om in te spelen. Dit ambitieus voorstel, enig in zijn soort langs de Belgische kust, kan Oostende op de kaart zetten.”

(JGO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier