Groen noemt Izegemse fuifzalen ‘hellholes’

Philippe Verhaest

Oppositiepartij Groen vindt het hoog tijd voor een nieuwe fuifzaal in Izegem. “Het Joc en ISO zijn echte ‘hellholes'”, parafraseren ze een uitspraak van de Amerikaanse president Trump.

Volgens Groen voldoen de grote zaal van het Joc en ISO niet meer aan de voorwaarden van een hedendaagse fuifzaal. “Het zijn twee ‘hellholes’ om een fuif te organiseren”, klinkt het. “Er is te weinig sanitair en de put in het midden van de zaal is ook niet meer van deze tijd. De drank is niet te koelen, halverwege de ingang vind je een trap, er is geen deftige keuken, de zalen zijn te laag en er is vaak nachtlawaai voor de buren”, somt de partij enkele argumenten op.

“Daarnaast stellen we ook vast dat de jeugddienst in het Joc erg ontoegankelijk is en de uitleendienst amper ruimte heeft. Wat ons betreft is zaal ISO trouwens gewoon nog het ‘afsmijten’ waard.

Wij stellen een nieuwe evenementen- en fuifzaal voor op de plek waar nu zaal ISO te vinden is. Die moet multifunctioneel en opdeelbaar zijn, zodat ook kleinere evenementen er kunnen plaatsvinden. Er moet ook een buitenruimte voor rokers zijn en de ingang moet zo gesitueerd zijn dat er zo weinig mogelijk geluidsoverlast is voor de buren. Ook een grote keuken moet aanwezig zijn.”

Het Joc moet dan weer een echt ontmoetingscentrum worden, zegt Groen. “Zoals ‘t Sok in Kachtem en het oud stadhuis in Emelgem.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier