Groen licht voor nieuwe verbindingsweg in Dentergem

Een blik op de site waar de nieuwe verkaveling en verbindingsweg komen, waar vroeger brouwerij Riva stond. © Foto vadu
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

Met de definitieve goedkeuring van het RUP Dentergem-Centrum op de gemeenteraad van woensdagavond is er ook groen licht voor de komst van een verkaveling, kmo-zone en nieuwe verbindingsweg aan de site waar vroeger brouwerij Riva lag.

Met het RUP moet het straks onder meer mogelijk zijn om in het gebied tussen het kruispunt van de Wontergem- en Gottemstraat in het zuiden en de Statiestraat in het noorden een woonzone met plaats voor een 70-tal huizen en een zone van 3,3 hectare voor kleine en middelgrote bedrijven te voorzien.

Focus8720 viel in het verleden over het feit dat de gemeente een stuk verbindingsweg van 350 meter uit eigen zak zou betalen, terwijl het Agentschap Wegen en Verkeer met tellingen aanwees dat het nieuw stuk weg niet zou helpen om zwaar verkeer uit de dorpskern te houden. Nu onthield de oppositiepartij zich simpelweg.

Kleine foutjes

Raadslid Tony Vandemaele (Focus8720) wees de burgemeester wel nog op enkele kleine foutjes in het dossier, zoals het niet vermelden van nieuwe straatnamen en het ontbreken van een motivatie op sommige bladzijden. Dat laatste kon de burgemeester kort weerleggen.

Er liepen tijdens het openbaar onderzoek ook zes bezwaren tegen het plan binnen, maar dat weerhield de gemeenteraad er niet van om het RUP toch definitief goed te keuren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier