Groen Lendlee: nieuwe politieke partij voor Lendelede

Michel Vandekerckhove, Mia Fournier en Etienne Vandewaetere willen van Groen Lendlee een succes maken. © Foto CLY
Philippe Verhaest

Lendelede is een nieuwe politieke partij rijker. Groen Lendlee wil zich met de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 duidelijk profileren en is opgericht in de schoot van Jong Lendelede.

Initiatiefnemers zijn Etienne Vandewaetere en Michel Vandekerckhove en zij hebben een duidelijk doel voor ogen: na de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 wegen op het beleid.

“We beseffen maar al te goed dat we met Jong Lendelede nooit de meerderheid zullen kunnen breken”, aldus Etienne. “Na veel overleg is besloten dat we ons moeten binden aan een nationale partij, want met louter onafhankelijke politici zal het niet lukken.”

Tijdens de eerste nieuwjaarsreceptie van de nieuwbakken partij wordt ook de naam boven de doopvont gehouden: Groen Lendlee. “Maar daar zal het niet bij stoppen”, aldus nog Etienne. “Het uiteindelijke doel is naar de verkiezingen trekken met een regenbooglijst: onafhankelijken van Jong Lendelede en Groen Lendlee en momenteel lopen er ook gesprekken met SP.A. Ook naar N-VA hebben we de hand gereikt, maar daar is geen interesse in ons project.”

Voor de goede vrede: Jong Lendelede blijft bestaan. “Net daarom werken we met aparte partijkassen en zullen we ook verschillende activiteiten organiseren. De start wordt gegeven met onze nieuwjaarsreceptie op zaterdag 4 februari, later volgen nog groene wandelingen en we willen ook nestkastjes hangen in de gemeente.”