Groen Kortrijk: "Verkavelaar foefelde en stak zo 19.500 euro in eigen zak"

14/07/17 om 06:00 - Bijgewerkt om 08:27

"Een verkavelaar heeft gefoefeld in Kooigem en stak zo 19.500 euro in eigen zak. Maar stad Kortrijk treedt niet op. Dat is dramatisch." Aan het woord is Matti Vandemaele, die aanklaagt dat een terrein in de Hoogplaatsstraat werd verkocht in plaats van het als groenzone aan te leggen. Schepen Wout Maddens is formeel: "We hebben een werkbare oplossing voorhanden met respect voor de rechten van de kopers."

De Hoogplaatsstraat in Kooigem is een rustige buurt, al woedt er over deze plaats momenteel een felle discussie tussen Matti Vandemaele, gemeenteraadslid voor Groen, en schepen van Ruimtelijke Ordening Wout Maddens (Open VLD). "In de Hoogplaatsstraat werden in 2009 tien huizen gebouwd", legt Matti Vandemaele uit. "Het ging om de realisatie van een eerste deel van een grote verkaveling. Het stadsbestuur legde de ontwikkelaar wel op om een groenzone van 300 vierkante meter aan te leggen achteraan de loten 2, 3, 4 en 5."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!