Groen Ieper maakt kop van de lijst bekend

Vooraan Veerle Billiau, Jordy Sabels en Sam Cancayseele, rechtstaand Shari Platteeuw. © EG
Redactie KW

Zaterdagnamiddag heeft Groen Ieper de eerste plaatsen bekendgemaakt voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober.

De eerste drie plaatsen worden ingevuld door drie jongeren die momenteel zeer actief zijn in Jong Groen en van dichtbij betrokken zijn bij de opmaak van het programma van Groen. De partij gaat voor drie verkozenen op 14 oktober en zet dit trio voorop in de hoop dat ze als ploeg naar de gemeenteraad kunnen. Lijsttrekker wordt Jordy Sabels (26), reisadviseur bij JEKA en voorzitter van Jong Groen. Jordy is niet afkomstig uit de streek maar liet zich door de liefde naar Ieper brengen.

Op de tweede plaats volgt Veerle Billiau (29), die opgroeide in Ieper, bio-ingenieur studeerde in Gent en daar enkele jaren bleef hangen. Veerle keerde terug naar Ieper en werkt als leerkracht in Immaculata. Derde op de lijst is Sam Vancayseele (24), student sociaal werk. Sam studeert in Gent en wil na zijn studies terug in Ieper komen wonen en werk zoeken in de omgeving. Een trio dat bewijst dat er wel degelijk jonge mensen zijn die in Ieper willen wonen en zich in Ieper willen engageren. Groen schuift dit trio naar voor als “de toekomst van Groen, de groene toekomst van Ieper”.

Ook de volgende twee plaatsen zijn toegekend aan Shari Platteeuw (30), erfgoedconsulent, en Christophe Gantois (45), verkoper. Beiden zetelden korte tijd in de gemeenteraad tijdens de vorige legislatuur maar moesten ontslag nemen omwille van persoonlijke redenen. Nu zijn voor hen de omstandigheden veranderd, hun engagement voor Groen is gebleven. Tot slot werd afgesproken dat Vera Lannoo, huidig gemeenteraadslid, de lijst zal duwen. Nu wordt verder gewerkt aan de opvulling van de lijst. Groen hoopt deze keer met een volledige lijst naar de kiezer te kunnen trekken.

(EG – foto EG)