Groen haalt Hollywoodster naar centrum Veurne

Frederic Vansteenkiste
Frederic Vansteenkiste Medewerker KW

Op een simulatiefoto van de autovrije Ooststraat is zowaar Keanu Reeves te zien op een bankje.

De afdeling van Groen in Veurne is nog maar pas opgericht, maar ze toont zich al bijzonder ambitieus. In een persbericht laat de nieuwe partij-afdeling weten dat ze de Ooststraat in Veurne graag verkeersvrij zouden zien. Voorzitster Gudrun Devlieghere vindt dat de parkeerplaatsen in de straat beter plaats zouden ruimen voor een fietspad.

Om een idee te geven hoe de nieuwe situatie er dan zou kunnen uitzien, maakten ze bij Groen, al dan niet met de geapprecieerde hulp van een photoshop-specialist, een simulatiefoto. Daarop is de straat voorzien van -uiteraard- een beetje groen, en werden er ook enkele wandelaars toegevoegd. De meest opvallende figuur is evenwel de man op het bankje vooraan. Dat is immers niet zomaar iemand, maar Keanu Reeves, de filmster uit onder meer Speed en The Matrix.

Groen haalt Hollywoodster naar centrum Veurne

De originele foto dateert uit 2010 en werd genomen door een papparazzo die de Canadese acteur fotografeerde toen die een broodje zat te eten. We vermoeden dat ze bij Groen de foto gewoon van internet hebben geplukt, maar als ze Keanu Reeves écht naar Veurne kunnen krijgen, dan mogen ze ons dat zeker laten weten.

Misschien zorgt het stadsbestuur er dan zelfs voor dat de Ooststraat voor een keertje verkeersvrij wordt gemaakt!

(FV)