Groen en N-VA Oostende vragen dringende aanpak van roestende Rock Strangers

23/01/15 om 23:11 - Bijgewerkt om 23:11

Bron: Kw

De controverse rond de Rock Strangers in Oostende is nog altijd niet over. Dat niet iedereen het voor het felrode kunstwerk op de zeedijk heeft, bleek nog maar eens op de gemeenteraad van vrijdag 23 januari. Bovendien is het kunstwerk op de zeedijk aan het roesten en verdwijnt de verf.

"We vragen ons af in hoeverre de Rock Strangers nog bijdragen aan de uitstraling van onze stad", aldus Sofie Cloet (Groen). "De scultpuren zijn in slechte staat. Er is roestvorming en hier en daar is ook de verflaag aan het verdwijnen. Vindt het stadsbestuur het normaal dat de sculpturen zich in een dergelijke staat bevinden? Werd hierover contact opgenomen met de kunstenaar Arne Quinze ? Is er een kwaliteitsgarantie voor een bepaalde periode in het contract opgenomen? En hoe zit het met het onderhoud?" Sofie Cloet merkt ook nog op dat de aversie voor de sculpturen nog altijd niet is weggeëbd....

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!