Greet Claeys (SP.A) neemt ontslag uit de Ledegemse gemeenteraad

© JAN STRAGIER
Redactie KW

Greet Claeys kwam recent in de actualiteit door een rechtszaak die tegen haar loopt, waarbij ze ervan beticht wordt van als PWA-beambte 30.000 euro te hebben verduisterd. Alhoewel ze in principe onschuldig blijft tot haar schuld is bewezen, kan ze blijkbaar nog moeilijk als gemeenteraadslid blijven functioneren.

Greet Claeys, uit Sint-Eloois-Winkel, kwam in 2013 als eerste opvolger in de raad, omdat oud-burgemeester Patrick Van Gheluwe verkoos van niet te zetelen. Over de precieze beweegredenen van haar beslissing om uit te gemeenteraad te stappen is niets geweten, want ze wil zelf geen enkele commentaar geven. Maar het is dus voorzien dat ze ontslag neemt op de gemeenteraadszitting van nu donderdag 14 januari.

Greet Claeys kwam al van jongs af aan alles te weten over politiek. Haar vader Dany Claeys was immers gemeenteraadslid en ook zes jaar voorzitter van het OCMW. Greet zelf was tijdens de vorige bestuursperiode drie jaar OCMW-raadslid.

Als opvolger voor Greet zou Geert Cloet in de gemeenteraad komen. Hij wordt daarmee het eerste groene raadslid. SP.A vormt in Ledegem immers een kartel met Groen. (LDE-JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier