Gouverneur veegt klacht van verzamelde oppositie in Kortemark van tafel

Redactie KW

De oppositiepartijen vonden dat het gemeentebestuur in gebreke was gebleven rond het bekendmaken van de plannen voor het RUP Regionaal Bedrijventerrein Staatsbaan.

De coalitiepartijen Open VLD en CD&V van Kortemark laten gezamenlijk weten dat gouverneur Carl Decaluwé oordeelt dat het gemeentebestuur aan alle vereisten heeft voldaan.

De verzamelde oppositie (N-VA, Samen Sterk, SP.A en Eerlijk & Bezorgd) had klacht neergelegd tegen de wijze waarop het PRUP Regionaal bedrijventerrein Staatsbaan werd openbaar gemaakt. De omwonenden zouden pas rijkelijk laat zijn uitgenodigd op de infovergadering en te laat op de hoogte zijn gebracht van het openbaar onderzoek, alle overige inwoners werden enkel via de website op de hoogte gebracht van de infovergadering, bewust of onbewust werden enkel de leden van de oppositie niet uitgenodigd op de infovergadering, de leden van de milieuraad werden niet uitgenodigd op de infovergadering en de gemeente Kortemark zou zijn inwoners in het algemeen onvoldoende hebben geïnformeerd over dit dossier.

“Geen reden om gemeenteraad ostentatief te verlaten”

“De gouverneur heeft echter beslist dat het gemeentebestuur voldaan heeft aan alle decretaal opgelegde vereisten in functie van het openbaar onderzoek en in voldoende mate de bewoners de mogelijkheid tot inspraak heeft gegeven”, aldus burgemeester Toon Vancoillie (Open VLD) en eerste schepen Rik Waeyaert (CD&V). “Daarenboven wijst de Gouverneur op het feit dat de belangrijkste bezorgdheden mee opgenomen zijn in het advies dat de gemeenteraad in zitting van 10 maart 2014 in het kader van het openbaar onderzoek heeft verleend”, klinkt de mededeling nog. “Bij de behandeling van dit dossier in de gemeenteraad van 10 maart 2014 heeft de oppositie de zaal verlaten uit protest. De beslissing van de Gouverneur toont duidelijk aan dat het gemeentebestuur geen enkele fout treft en dat er voor de oppositie geen enkele reden was om ostentatief de gemeenteraad te verlaten.”

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier