Gouverneur schorst agendapunt ‘Trage Wegen’

© ©2017 Jan STRAGIER
Redactie KW

De gouverneur schorst een beslissing van de gemeenteraad in april. De oppositiepartij Groep a liet toen in een toegevoegd punt aan de dagorde stemmen over het samenstellen van een werkgroep om het dossier van de ‘Trage Wegen’ te deblokkeren. Het voorstel van Groep a haalde toen een wisselmeerderheid.

Eerste schepen Ward Gillis (PRO) is een grote voorstander van een verbinding van zo’n acht kilometer vanuit de dorpskom naar het Vierkavenbos. De Werkgroep Realistische Trage Wegen heeft duidelijk een andere visie. Gillis is van oordeel dat door het voorstel van Groep a de bestaande werkgroep vanuit de milieuadviesraad buitenspel wordt gezet en diende bij de gouverneur een klacht in. Volgens de Werkgroep Realistische Trage Wegen is er puur uit eigenbelang van welbepaalde personen gehandeld.

“Omdat ik vond dat de beslissing van de gemeenteraad strijdig was met de wettelijke bepalingen en reglementen diende ik een klacht in”, legt Ward Gillis uit. “De gouverneur volgt mijn redenering. Door de schorsing wordt mijn bewering dat de beslissing doorspekt was van onwettigheden bevestigd. Ik begrijp dat de oppositie haar rol speelt, maar dat de partij van de burgemeester tegen de coalitieakkoorden in hieraan meedoet is en blijft voor ons een zware ontgoocheling.”

“Het agendapunt was een eisenbundel van de Werkgroep Realistische Trage Wegen met als doel de bestaande werkgroep op te doeken, zoveel mogelijk Trage Wegen te schrappen en mij als bevoegde schepen weg te nemen van het dossier.”

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier