Gouverneur Decaluwé brengt bezoek aan Perskring Oostende

Redactie KW

Carl Decaluwé, gouverneur van West-Vlaanderen, heeft in het Hotel Bero in Oostende een informele ontmoeting gehad met de Oostendse perskring.

Carl Decaluwés jeugddroom was eigenlijk om kapitein ter lange omvaart te worden. Het liep anders, maar zijn passie voor de zee en het belang van die plas voor onze deur vergt toch één dag op vijf zijn aandacht. Twee keer beukte een grote storm op onze kust in de voorbije vijf jaar. Bij storm Dieter in januari kreeg de overheid kritiek vanwege de bangmakerij in de media. “Op een paar uur na zijn we aan het ergste ontsnapt”, zegt de gouverneur daarover. “Maar wat wil je… De beste stuurlui staan na de feiten altijd aan wal.”

Idem dito voor de uitspraak die hem nog altijd achtervolgt in verband met de Zeebrugse vluchtelingen. “Ik heb toen gezegd aan Radio 2 dat men die mensen best niet zomaar eten mocht geven zonder overleg met de bevoegde overheid. Die laatste passage is eruit geknipt en dan krijgen mijn woorden natuurlijk een gruwelijke betekenis, waar bepaalde kranten een week lang op ingehakt hebben zonder mij ook maar één keer te contacteren.”

(ML – Foto ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier