Gino Devogelaere volgt overleden Claude Van Marcke op als burgemeester van Anzegem

© Davy Coghe
Redactie KW

Gino Devogelaere (62) uit Ingooigem is Anzegems burgemeester. Hij legde vrijdagnamiddag de eed af in de ambtswoning van gouverneur Carl Decaluwé. Hij volgt Claude Van Marcke op (48) die op 20 september het leven liet. Vier maanden na zijn dood heeft Anzegem opnieuw een (burger)vader.

Gino Devogelaere is aannemer van landbouwwerken en woont in Ingooigem met zijn vrouw Lydia Detavernier (58). Hij heeft twee dochters Nele (37) en Elien (30). Hij is de trotse grootvader van vier kleinkinderen: Léon, Henri, Achiel en Maurice.

Gino en Claude: het waren twee handen op één buik: dezelfde partij, dezelfde zin voor politiek. Elke dag zagen ze elkaar in het gemeentehuis en in het weekend trokken ze samen naar de jubilea en andere festiviteiten. De opvolging van de Anzegemse burgemeester was in eerste instantie geen vanzelfsprekendheid, maar Gino werd de uitverkoren kandidaat. “Claude zou dat goed gevonden hebben dat ik het ambt op mij nam.”

Nieuwe schepen

Gino die de burgemeestersjerp opneemt, betekent ook een nieuwe schepen in het schepencollege vanuit de partij Samen Eén. Willy Demeulemeester (67) zal die verantwoordelijkheid op zich nemen. Hij krijgt de bevoegdheden over de Groendienst, Afval en Containerparken, Begraafplaatsen en Dierenwelzijn. “Claude zou het niet anders gewild hebben dan dat ik de ambt opnam”, aldus het gemeenteraadslid die dinsdag op de gemeenteraad de eed als schepen zal afleggen. “We gaan voort doen met wat er moet gebeuren. Ze zijn ondertussen al vijf jaar bezig, maar ik geloof dat ze me wel goed zullen inwijden. Ik ga zeker mijn best doen. Als zullen de volgende verkiezingen er snel zijn. Ondertussen heb ik al heel wat zoenen en berichtjes mogen ontvangen. Ik voel dat de mensen mij steunen, ik ga hen niet teleurstellen. Al zeggen ze thuis wel al lachend dat ik nu nog minder thuis ga zijn”

Willy is getrouwd met Micheline Van der Elst (62). Hij heeft een zoon Glenn (40) en dochter Ine (30). Armand (4) is het kleinkindje van de postbode op rust. Willy zie je op iedere receptie, vergadering of gemeenteraad aankomen met de fiets. “Ik zie al eens wat mensen op mijn weg en zo kennen de Anzegemnaren mij ook. Daarnaast kan ik sportief en fit blijven zo”, klinkt het nog.

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier