Gianni Boone : “Dolgelukkig met verkiezing van Trump, ik had het voorspeld !”

Jos Remaut

Roeselarenaar Gianni Boone runt het marketingbureau Boone in Wevelgem en voorspelde, tegen de trends in, dat Trump zou winnen. Nu is hij dubbel gelukkig : omdat Donald Trump de nieuwe president wordt, maar ook omdat hij zelf gelijk heeft gekregen.

Gianni Boone, in onze provincie wel een beetje bekend door KV Oostende en in Roeselare erg bekend door zijn Open Stadslijst, is altijd al een buitenbeentje geweest en neemt zich geen blad voor de mond. “Al van bij de voorverkiezingen was ik fan van Donald Trump, en was ik in mijn vriendenkring zowat de enige die geloofde dat hij de nominatie zou binnenhalen. Waarom ? Die man is echt een ondernemer : hij weet wat er leeft bij de mensen en sluit daar naadloos op aan. Hij is de man van de reality, niet van het politieke establishment. En hij is echt wie hij is, en daar houden de mensen van.”

Zwijgende meerderheid

Voor Gianni is het dan ook geen verrassing dat Donald Trump, tegen de peilingen in, deze presidentsverkiezing wint. “Kijk, ik run zelf ook een marketingbureau dat zich veel met trends bezighoudt, en ik zie al langer dan vandaag dat er zich een grote groep aanhangers heeft gevormd van hem en zijn gedachtegoed. The silent majority zeg maar : de zwijgende meerderheid die het niet zo moet hebben van grote theorieën, maar haar mening soms wel ongezouten durft te formuleren op de sociale media. Eerder heb ik het al gezegd :Mochten deze verkiezingen op Facebook gevoerd zijn, dan was Donald al lang bij voorbaat gewonnen !”

“Maar ja dus, ik hád het gevoeld dat Trump zou winnen en ik ben erg blij dat hij wint. En voor zij die daar niet zo blij mee zijn : je zal wel zien dat hij een grote president zal worden in de Amerikaanse geschiedenis : net zoals hij zijn volle gewicht in de schaal heeft gelegd voor zijn campagne, zal hij nu met evenveel drive al zijn ondernemerstalenten uit de kast halen voor een great America.”

Feestje

Gianni heeft vannacht nauwelijks geslapen en veel tijd om de overwinning echt te vieren was er nog niet. “Maar dat komt wel. Binnen onze vriendengroep waren er ongeveer evenveel aanhangers van Trump als van Clinton. We hadden een weddenschap aangegaan waarbij de aanhangers van het verliezende kamp de winnaars zouden trakteren. Dank zij Donald Trump heb ik dus nog een etentje tegoed.”

En werkt de zege van Donald Trump nu inspirerend voor de grote politieke comeback van Gianni in Roeselare ? “Dát weet ik nog niet”, schatert hij. “Alles op zijn tijd. Als is de vijfletterige en goed in de mond liggende naam Boone, net als Trump, wel ideaal vanuit marketingoogpunt….”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier